Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Gimnàs CORNER 4 a Sant Cugat

Gimnàs CORNER 4 a Sant Cugat

Gimnàs de 1560 m² a ESADE CREÁPOLIS, Sant Cugat del Vallès.

El local era un espai pràcticament buit en el que destacava el formigó estructural de pilars, forjats, escales i ascensors. La façana en angle recte s'orientava a sud-est i sud-oest, deixant la Serra de Collserola a un costat i l'eix peatonal del complex a l'altre.

La propietat ens va demanar un proyecte modern, juvenil i elegant destinat a un perfil d'usuari actiu i emprenedor, format principalment per alumnes del complex ESADE CREÁPOLIS. El gimnàs havia de constar d'una recepció, dues sales d'activitats dirigides amb possibilitat d'una tercera, dues sales d'exercici lliure i màquines de fitness, vestidors, una àrea administrativa i de magatzem i, finalment, una sala de reunions.

La reforma es va inspirar en dos principis fonamentals: la transparència i l'amplitud. Per una banda, la façana completament vidriada garantia l'extensió visual de l'espai cap a l'exterior. Per una altra banda, la recepció i les sales de fitness i activitats dirigides es van concebre com un espai diàfan compartimentat amb vidre, elements decoratius i mobiliari. Cada element d'aquest espai buscava reproduir la sensació de practicar esport a l'aire lliure per assegurar el confort i el benestar dels usuaris del gimnàs.

A nivel estètic es va potenciar el caràcter industrial del formigó vist, deixant al descobert els conductes de subministraments i climatització. Per compensar la duresa del formigó es van seleccionar elements d'il·luminació transgressors per aportar color, ritme i dinamisme.

L'àrea administrativa i de magatzem es va disposar junt a les escales i ascensors per a que funcionéssin, en conjunt, com element delimitador entre les sales d'exercici i la zona privada dels vestidors. Tot el gimnàs es va pensar també per garantir la màxima accesibilitat per persones de mobilitat reduïda.

Finalment, a la part més interna del local es van situar vestidors i saunes, buscant el respecte de la privacitat i afavorint la relaxació després d'entrenar. Aquesta àrea més privada es va tractar des de la calidesa de materials com la fusta, amb acabats clars i llums indirectes adequats per el confort després de l'activitat física.

En conclusió, es va aconseguir un gimnàs de caràcter industrial, dinàmic i elegant. El projecte es va dissenyar per crear una transició progressiva des de l'amplitud i visibilitat de les sales d'exercici obertes i transparents, fins a la privacitat i recolliment de les zones de vestidors, tot garantint un ús funcional i còmode de les instal·lacions.

*Col·laboració professional en aquest projecte de Ferruz Decoradors, sota la direcció de Joan Daudé.